MKIK: 33 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁST KAPHATNAK A VIDÉKI VÁLLALKOZÁSOK


Digitális- és technológiafejlesztésre, kapacitásbővítésre igényelhetnek akár 153 millió forintot a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások a május 29-én megnyíló Gazdaság-fejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 33 milliárd forint keretösszegű pályázatán, az érdeklődőket az MKIK Modern Vállalkozások Programja ingyenes tanácsadással is segíti – hívja fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai közleményében.

Read more

KÖZELEG AZ ÉLELMISZERLÁNC-FELÜGYELETI DÍJ BEVALLÁSÁNAK HATÁRIDEJE, DE NÉHÁNY ÁGAZATNÁL MÓDOSULT A HATÁRIDŐ


Az élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző vállalkozásoknak élelmiszerlánc-felügyeleti díjat kell fizetniük. A 2020. évi felügyeleti díj bevallásának határideje az élelmiszerlánc szereplők többségénél 2020. május 31. A járványhelyzetre tekintettel a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében azonban 2020. szeptember 30-ra módosult a határidő.

Read more

KEDVEZMÉNYEK BETEG GYERMEKRE TEKINTETTEL


A beteg hozzátartozó, különösen a beteg gyermek tartós, személyes ápolása testileg, lelkileg igen nagy feladat. Mindemellett az otthoni gondozás, ápolás a szülő anyagi helyzetét, és későbbi nyugdíja összegét is érintheti.

Read more

VÉSZHELYZET - ENGEDÉLYKÖZELEZETTSÉG ÉS ELLENÖRZÖTT BEJELENTÉS


A veszélyhelyzetre tekintettel lehetőség nyílik arra, hogy egyes tevékenységek engedély helyett bejelentés alapján is folytathatók legyenek.

Read more

HOME OFFICE AZ ADÓSZAKÉRTŐ SZEMÉVEL


A koronavírus-járvány miatt azok a vállalkozások is
Igyekeznek távmunkában foglalkoztatni a munkavállalóikat, amelyek ezt korábban elképzelhetetlennek tartották. Számukra a home office jogi kereteinek kidolgozása is
kihívást jelent. Az alábbiakban a kérdés számviteli, adózási kérdéseit vesszük górcső alá.

Ráhangolódásként…

Kollégák home office-ban:

Read more