MÁRCIUS 16-IG AKÁR SMS-BEN IS KÉRHETŐ AZ SZJA-BEVALLÁSI TERVEZET


Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását – közölte a NAV.

A közlemény szerint ehhez nem kell mást tenni, mint az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-ig.

Read more

MEGÉRI AZ AUTÓLÍZING CASCO NÉLKÜL?


Az autólízing rendkívül előnyös megoldás, ha nem akarjuk kifizetni a vásárláskor a teljes vételárat. Mivel egy új autó mindenképpen több millió forintba kerül, sok vásárló valószínűleg nem tud, vagy nem szeretne ekkora összeget összespórolni autóvásárlás végett.

Read more

ONLINE JÖVEDELEMIGAZOLÁS: MÁR A BANK INTÉZI HELYETTÜNK


A hatályos jogszabályok alapján idén már online felhatalmazást is adhatunk a banknak, hogy helyettünk kérje le a jövedelemigazolásunkat a NAV-tól. Ez hatalmas lépés az egyszerűbb hiteligénylési folyamatok felé, főleg a vállalkozóknak.
Egyelőre viszont nagyon el van rejtve a megoldás: adószakértő legyen a talpán, aki megtalálja a lehetőséget a weben.

Read more

NYUGDÍJ:MÉLTÁNYOSSÁGI LEHETŐSÉGEK 2020-BAN


Érdemes ismerni a nyugellátásokkal kapcsolatos méltányossági lehetőségeket még azoknak is, akik maguk nem érintettek. A családjukban, vagy tágabb ismeretségi körükben akadhat ugyanis olyan nehéz helyzetű érintett, akinek e tudással felfegyverkezve megpróbálhat segíteni.

Read more

A GYERMEKNEVELÉS ÉS A SZOLGÁLATI IDŐ - ÚJ SZABÁLY 2020-BAN


A gyermeknevelés, gyermek gondozás jelentősen megváltoztatja a szülők helyzetét nemcsak személyes életükben, a mindennapokban, hanem életpályájuk, munkájuk vonatkozásában is. Ez érintheti a biztosítási idő és a szolgálati idő hosszát és időtartamát is. Az idei évtől új változás lép életbe.

Read more