ENNYI FIATALT ÉRINT AZ ORBÁN VIKTOR ÁLTAL BEJELENTETT SZJA MENTESSÉG


A miniszterelnök tervei szerint legkésőbb 2022. január 1-től, a választások előtt nem sokkal életbe lépne az adókedvezmény.

Read more

FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS: NAGYON NEM MINDEGY, HOL ÉS KIVEL ÉL A GYERMEK!


Az idei évtől elérhető lakásfelújítási támogatás az egyik legjobban várt eleme az új Otthonteremtési programnak. Sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon ki és mekkora támogatásra jogosult akkor, ha a család nem él együtt, esetleg már el is váltak a szülők. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mire számíthatnak ebben az esetben a családok.

Read more

ILLETÉK MENTES LETT EGY SOR ÜGY INTÉZÉSE


Január 1-től illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

- Az elsőfokú közigazgatási eljárások illetékmentessé válásával a cégeknek például ingyenes lesz a korábban még 10 ezer forintba kerülő adóügyi méltányossági kérelem.

- Idén január 1-től gyakorlatilag megszűnik az általános, háromezer forintos illetékfizetési kötelezettség, így több igazolás is ingyenesen beszerezhető.

Read more

ÍGY ADÓZIK A SZÉP-KÁRTYA 2021-BEN


A SZÉP-kártya 2021-ben érvényes tudnivalóira hívta fel a figyelmet a NAV a honlapján.

SZÉP-kártya 2021

2021. január 1. és 2021. június 30. között[1] az Szja törvénytől[2] eltérően a Széchenyi Pihenő Kártya (a továbbiakban: SZÉP-kártya)

• szálláshely alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 400 ezer forint,

• vendéglátás alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 265 ezer forint,

Read more

KATA ADÓZÓK NYILATKOZATTÉTELI KÖTELEZETTSÉGE


Amennyiben kata adózó vállalkozóként végez tevékenységet

és 2020. december 31-éig kifizetővel (vállalkozás / egyéb szervezet) létesített olyan szerződést amely még 2021-ben is hatályban van, 2021. január 15-ig tájékoztatnia kell a partnereit a kisadózói minőségéről.

Read more