ROSSZ HÍRT KAPNAK A KATÁSOK – ÉRKEZNEK A FELSZÓLÍTÁSOK


A NAV most jutott el oda, hogy ellenőrizze, a katások túllépték-e a kataalanyiság feltételéül meghatározott, maximum százezer forintnyi adótartozást

Read more

ADÓSZÁMLA - PÓTLÉKÉRTESÍTŐ


Mi az a kivonat?

Az adószámla-kivonat egy kimutatás a NAV által nyilvántartott adószámla-adatokból.

Read more

ÚJRA "BEINDULTAK" A CSALÓK!


A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), miszerint adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat. A csalók nem fáradnak, újra és újra próbálkoznak. Senki ne dőljön be!

Read more

KI ÉS MENNYI IDŐRE JOGOSULT GYERMEKÁPOLÁSI TÁPPÉNZRE?


Gyermekápolási táppénz (GYÁP) a biztosítással rendelkező (pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett) szülőnek a 12 évesnél fiatalabb beteg gyermekének ápolása miatti keresőképtelensége esetén jár. Amennyiben a beteg gyermek 12-18 év közötti, GYÁP csak méltányosságból állapítható meg.

Read more

TULAJDONOS HALÁLA A KFT VÉGE?


A Kft.-k kiemelt szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, így érdemes megvizsgálni, hogy mi lesz a Kft. sorsa, ha a Kft. tulajdonosa meghal.

A Kft.-k között érdemes különbséget tenni, hiszen a Polgári Törvénykönyvben („Ptk.”) szabályozott gazdasági társaságnak lehetnek természetes személy és jogi személy tagjai, azaz tulajdonosai is, de akár egy személy is alapíthat Kft.-t

Read more