NEM EMELKEDIK JÖVŐRE A KISADÓZÓK TÉTELES ADÓJA


A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.
A valóság ezzel szemben az, hogy az ágazati szereplők és ellenőrzési tapasztalatok a katát érintő visszaélésekre hívták fel a kormány figyelmét, ezért az adóhivatal a tisztességes vállalkozók védelme érdekében fokozottabb ellenőrzésbe kezd.

Read more

KINEK ÉRDEMES A KISVÁLLALATI ADÓT VÁLASZTANIA?


KINEK ÉRDEMES A KISVÁLLALATI ADÓT VÁLASZTANIA?

Read more

GYERMEKNEVELÉS ÉS A SZOLGÁLATI IDŐ


A gyermekszülés, gyermekgondozás-, nevelés hosszabb-rövidebb ideig a munkából való távolléttel jár, ami érintheti a társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultsághoz megszerezhető biztosítási idő, szolgálati idő hosszát, időtartamát is.

Read more

VÁLTOZIK-E A BALESETI JÁRADÉK ÚJABB ÜZEMI BALESET ESETÉN?


Nem ritka eset, hogy egy-egy személyt nem csak egy, hanem két, esetleg több baleset is éri a munkahelyen, vagy útközben, munkába jövet, menet. De az is lehet, hogy ugyanabból a balesetből kerül felgyógyulását követően ismét keresőképtelen állapotba a baleseti sérült. Az üzemi baleset esetén igénybe vehető különlegesen kedvezményes baleseti ellátások ezeket a helyzeteket is figyelembe veszik.

Baleseti táppénz

Read more

MÉG EGYSZERŰBB LESZ AZ ESZJA PORTÁL ELÉRÉSE


2019. október 30-án e-személyivel és telefonos azonosítóval is elérhető a személyijövedelemadó-bevallás webes felülete, az eSZJA portál. A gyorsabb elektronikus ügyintézés céljából ettől az időponttól a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül vehető igénybe a szolgáltatás. Akinek van ügyfélkapuja, továbbra is be tud lépni a felületre.

Read more