HOGYAN JÁRJUNK EL, HA A MUNKAVÁLLALÓNAK EGYIDEJÜLEG TÖBB MUNKVISZONYA ÁLL FENN?


Akár a stabil megélhetés biztosításának céljából, akár csupán keresetének kiegészítése érdekében, de gyakran előfordul, hogy a munkavállaló már meglévő munkaviszonya fenntartása mellett újabb munkát vállal. Ilyen helyzetben vannak olyan körülmények, melyekre a munkavállalónak, illetve a munkáltatóknak érdemes figyelemmel lenniük.

Több munkaviszony fenntartásának lehetősége

Read more

A FIZETÉSI MORATÓRIUM FOLYTATÁSÁT TERVEZIK


A fizetési moratórium lejárta után a sérülékeny jövedelmi helyzetű adósokra fókuszáló, célzott, átmeneti és átlátható megoldást javasolt Fábián Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Portfólió keddi hitelezési konferenciáján.

Read more

SZEPTEMBER 24-IG KITOLTÁK A DIÁKHITEL IGÉNYLÉSI IDŐSZAKÁT


A nagy érdeklődésre és a beiratkozási időszak elhúzódására való tekintettel a Diákhitel Központ szeptember 24-ig meghosszabbította a szabad felhasználású diákhitel igénylési határidejét.

Közleményük szerint azok a hallgatók, akik eddig az időpontig akár elektronikusan, akár papíron eljuttatják igénylésüket, már a jövő hónap közepén hozzájuthatnak a rendkívül kedvező kamatozású Diákhitel 1-hez.

Read more

MIT CSINÁLJUNK, HA HÍV A NAV AZ ONLINE SZÁMLA ELTÉRÉSEK MIATT?


Az adóhatóság a moratórium lejártához közeledve fokozottan vizsgálja a cégek online számla adatszolgáltatását, a belföldi összesítő nyilatkozatokkal is összeveti a beküldött számlaadatokat. Az online számlaadat-szolgáltatás jogszabályi változásai és a NAV digitalizációs törekvései miatt előtérbe kerül az adatszolgáltatások minőségének vizsgálata.

Read more

MUNKÁLTATÓKNAK! A MUNKAVISZONYBAN FOGLALKOZTATOTT JÁRULÉKFIZETÉSI ALSÓ HATÁRA


2020. szeptemberétől a munkaviszonyban álló biztosítottak esetében a járulékot havonta legalább a minimálbér 30 százaléka, azaz 48 300 forint után akkor is meg kell fizetni, ha a foglalkoztatott tényleges járulékalapot képező jövedelme ennél kevesebb. Ez a járulékfizetési alsó határ.

A járulékfizetési alsó határ szabálya nem vonatkozik azokra a munkaviszonyban álló foglalkoztatottakra, akik

Read more