A BABAVÁRÓ HITEL LEGFONTOSABB TUDNIVALÓI


1. A kölcsönszerződés 2019. július 1-jétől 2022. december 31-éig köthető 2. Ingatlanfedezet sem kell hozzá, ugyanis ezt az állam készfizető kezessége "pótolja". 3. A hitel vissza nem térítendő támogatássá alakulhat: a második (a hitelfelvételt követően születő vagy örökbefogadott) gyermek érkezése után az aktuális tartozás 30%-át, a harmadik után az aktuális tartozás 100%-át engedik el, és minden egyes gyermek érkezése után 3 évre felfüggesztik a tartozást.


Read more

ADÓTRAFFIPAX


Vállalkozások figyelmébe ajánljuk a NAV oldalán található ADÓTRAFFIPAX szolgáltatást, melyben figyelmeztetnek, hogy mikor, melyik megyében és településen milyen adóellenőrzést végeznek. Érdemes végignézni és ennek megfelelően fokozottan figyelni a szabályok betartására. Egy – egy példa a felsorolt ellenőrzésekből:


Read more

MIT KELL TENNI, HA MEGKAPJUK AZ SZJA TERVEZETET?


Ügyfélkapu használatával:


Read more

Március 18-áig várja a NAV az SMS-eket


Idén már több mint 5 millió embernek készít külön kérés nélkül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyijövedelemadó-bevallási tervezetet. Akinek nincs ügyfélkapuja, még egy hétig, március 18-áig kérheti a tervezet postázását.


Read more

KIDERÜLTEK A RÉSZLETEK A 10 MILLIÓS BABAVÁRÓ HITELRŐL


Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei. a kedden közzétett kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedést: • babaváró támogatás, • nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, • családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és • ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése, 


Read more

FIZETETT SZABADSÁG 2019-BEN


A fizetett szabadság száma 2019-ben:     Életkor év Összes szabadság nap/év 19-24 20


Read more