MIKOR SZÜKSÉGEMIKOR SZÜKSÉGES ÚTNYILVÁNTARTÁST VEZETNIE AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓNAK?S ÚTNYILVÁNTARTÁST VEZETNIE AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓNAK?


Az Szja tv. hatálya alá tartozó egyéni vállalkozónak részletes útnyilvántartást kell vezetnie abban az esetben, ha a személygépkocsiját a vállalkozói tevékenységével kapcsolatosan használja, és ezzel összefüggésben költséget számol el. E tekintetben költségek kizárólag az egyéni vállalkozói tevékenységgel összefüggő üzleti célból megtett utak alapulvételével számolhatóak el.


Read more

HOGYAN LEHET VÁLLALKOZÓKÉNT A KÖZTARTOZÁSMENTES ADATBÁZISBA BEKERÜLNI?


Az állami adó- és vámhatóság az adózó kérelmére – a kérelem benyújtását követő hónaptól – felveszi az adózót a köztartozásmentes adózói adatbázisba, ha a közzétételt megelőző hónap utolsó napján a törvényben meghatározott, következő feltételeknek együttesen megfelel: - nincs az adóhatóságnál nyilvántartott nettó tartozása, valamint köztartozása és nincs behajthatatlanság címén nyilvántartott és el nem évült tartozása,


Read more

EGYÉNI VÁLLALKOZÓ MEGSZÜNTETNÉ TEVÉKENYSÉGÉT, HOGY KATÁZHASSON. MIT TEHET AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓ HA TÉVEDÉSBŐL NEM A SZÁMÁRA MEGFELELŐ ADÓZÁSI MÓDOT VÁLASZTOTTA?


Egy egyéni vállalkozó 2019. május 31-én meg kívánja megszüntetni az egyéni vállalkozását, melyet tévedésből átalányadózói minőségben kezdett el működtetni, kata helyett. Az 58-as, a 08-as, a 01-es és a hipa-bevallásokon, valamint majd a 2020-ban esedékes 53-as szja-bevalláson kívül van-e teendő? Mikortól jelentheti be a katás egyéni vállalkozásom kezdetét? 2019. május 31-jén vagy június 1-jén? Van erre valamilyen korlátozás a megszüntetés miatt?


Read more

RENDELKEZZÜNK AZ ADÓ 1+1%-RÓL, SEMMIBE NEM KERÜL!


2019. május 20-ig van lehetőségünk az adónk 1+1 százalékáról rendelkezni. Az egyik 1%-ot civil szervezetek részére, a másik 1%-ot egyházak, illetve nemzeti tehetség program javára ajánlhatjuk fel. Új a 2019. évtől kezdődően, hogy az egyház technikai számára szóló nyilatkozat újabb technikai számos nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényes. Ezeken az állatmenhelyeken is segíthet:


Read more

CSALÁDVÉDELMI AKCIÓTERV 7 PONTJA


1. Gyermekvállalási támogatás – bevezetésre kerül a fiatal házasok gyermekvállalási támogatása: minden 40 év alatti nő 10.000.000 Ft összegű kedvezményes hitelre lesz jogosult. Minden megszületett gyereknél egy évre felfüggesztik a kölcsön törlesztését, három gyermek után pedig elengedik a hátralévő tartozást. 2. Nő a CSOK összege – a felvehető kedvezményes hitel összege nő, új és használt lakás vásárlására is felhasználható.


Read more

TÖBB UNOKA, TÖBB NAGYSZÜLŐI GYED


Több unoka után több nagyszülői gyermekgondozási díj is igénybe vehető lesz 2020. január 1-jétől - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy csütörtöki budapesti idősklub-találkozón.


Read more